Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna133

Zadanych pytań: 143

20.07.2015 08:58

chcę zamrozić cukinię czy na surowo ? czy ją zblanszować ? bo jakoś nigdy nie mroziłam, a spotyka się w mieszankach na mrożonkach

Najlepsze odpowiedzi (3)

Damiano

Zadanych pytań: 0

22.07.2015 08:53

nic nie kombinuję tylko surową mrożę

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

20.07.2015 22:57

My kroimy i mrozimy na surowo

Róża1

Zadanych pytań: 7

20.07.2015 20:29

nie mroziłam nigdy , ale koleżanka z pracy zawsze mrozi i potem zimą robi leczo .

Odpowiedzi (51)

adelajda

Zadanych pytań: 234

20.07.2015 09:09

Kupowałam mrożoną w mieszance, sama nie mroziłam ...czy była blanszowana to nie wiem ..

gosia56

Zadanych pytań: 466

20.07.2015 09:10

nigdy jeszcze ni mroziłam cukini chętnie poczytam co sądzą inni

Futka

Zadanych pytań: 2

20.07.2015 09:25

Jeszcze nie mroziłam cukinii, ale zblanszowałabym ją odrobinę przed zamrożeniem :) Pozdrawiam :)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

20.07.2015 09:28

warto ją zblanszować :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

20.07.2015 09:30

zawsze mrożę na surowo pokrojoną na kawałki lub utartą na tarce o grubych oczkach w zależności od tego do czego ma być użyta

jola91

Zadanych pytań: 23

20.07.2015 09:33

Ostatnio czytałam gdzieś, że cukinia za bardzo nie nadaje się do mrożenia ze względu na dużą zawartość wody, ale skoro mrożone mieszanki zawierają cukinię, to warto zblanszować i spróbować.

Renata9

Zadanych pytań: 329

20.07.2015 09:40

Chyba lepiej troszkę ją zblanszować i dopiero zamrozić.

borgia

Zadanych pytań: 89

20.07.2015 09:49

Na surowo. Blanszowanie nie polega na pozbyciu się wody, ale krótkim wstępnym obgotowaniu, które w przypadku cukinii spowoduje jej totalne rozmiękczenie po rozmrożeniu. Cukinia jest jadalna na surowo i to drugi powód, dla którego nie ma takiej potrzeby. Zdarzyło mi się kupić mieszanki mrożonych warzyw, a cukinia tam zawsze była surowa.

Anna133

Zadanych pytań: 143

20.07.2015 10:00

dziękuję wam, więc będzie na surowo, w tym roku jakieś zatrzęsienie cukinowe mam, chyba przez tą suszę nie ma dużo grzybów, pleśni i robactwa, w zeszłym roku osiągły 10cm i gniły, teraz powalają ilością i tempem wzrostu !

krokus

Zadanych pytań: 145

20.07.2015 10:01

Ja mroże surowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak