Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pycholka

Zadanych pytań: 78

19.02.2014 09:56

Chce zrobic croissanty. Chciała bym zamrozic czesc ciasta na pozniej. Jest sens czy ciasto straci na smaku itp.?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

19.02.2014 10:04

Co świeży to świeży zawsze smaczniejszy i ja bym nie mroziła a poczęstowała znajomych

krystyna330

Zadanych pytań: 228

19.02.2014 09:57

nigdy nie mroziłam ciasta nie wiem, ale świeże jest chyba najlepsze

Milka100

Zadanych pytań: 76

19.02.2014 09:58

najlepsze jest świeże ale spróbować zawsze można

Odpowiedzi (13)

Lidzia

Zadanych pytań: 21

19.02.2014 09:59

Świeże jest lepsze. Zrób mniejszą porcję.

norweska20

Zadanych pytań: 400

19.02.2014 10:02

nie mroziłam ciasta , uważam że świeże jest lepsze

gosia56

Zadanych pytań: 466

19.02.2014 10:08

też nigdy nie mroziłam ciasta

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

19.02.2014 10:09

nie mroziłam takiego wiec zrób mniejsza porcjed a pózniej zrób świeże

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

19.02.2014 10:10

od razu jak uformujesz rogaliki włóż do zamrażarki, przed pieczeniem wyciag je ok 6h wcześniej z zamrażarnika i rozmroź, świeże, robione domowym spospbem, nie tracą nic,jeśli od razu je zamrozisz, ja dziś właśnie robię wiekszą porcję, połowa pójdzie do zamrażarnika, zawsze tak robię;

mirecka12

Zadanych pytań: 66

19.02.2014 10:12

można zamrozić ale zawsze ciasto świeże jest lepsze niż mrożone

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

19.02.2014 10:13

Sklepowe te co kupuje się na ciepło, też pochodzą z zamrażarki, a są smaczne ;)

Malinka

Zadanych pytań: 302

19.02.2014 10:22

Popieram zdanie IwonyDD. Ja również uważam, że mrozić można ale od razu, wówczas z ciastem wszystko będzie ok.

Róża1

Zadanych pytań: 7

19.02.2014 10:28

też nigdy nie mroziłam ciasta:-)

pestka

Zadanych pytań: 424

19.02.2014 10:36

kupne, też pochodzą z głębokiego mrożenia - więc myślę że zaraz po zrobieniu można zamrozić- ale najlepsze są świeże więc lepiej zrobić mniej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak