Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ifa

Zadanych pytań: 16

26.06.2015 08:36

Chcę zrobić roladę z kremem budyniowo-maślanym, jakie proporcje budyniu i masła wziąć by krem był gęsty i zwarty?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

11.12.2016 12:29

ja gotuję 2 budynie w 3 szkl mleka. I z takiego budyniu robię masę

Ifa

Zadanych pytań: 16

26.06.2015 09:13

Czyli 1 paczka budyniu z 1 kostką masła?

Ifa

Zadanych pytań: 16

26.06.2015 09:11

Czyli 1 paczka budyniu z 1 kostką masła?

Odpowiedzi (18)

Janina

Zadanych pytań: 159

26.06.2015 08:42

Ja robię tak; 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, 2 żółtka, budyń śmietankowy to wszystko rozcieram dodaję 2 łyżki mleka żeby się rozpuściło. Osobno zagotowuje 2 szklanki mleka i wrzącym mlekiem zalewam budyń, stawiam na chwilę na palnik ciągle mieszając zagotowuję masę, wystudzam. Rozcieram kostkę masła i dodaję budyń po łyżce i ucieram. To jest gotowe;)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

26.06.2015 09:00

Ja gotuję tradycyjny budyń z torebki, studzę. Następnie rozcieram kostkę masła i dodaję małymi porcjami budyń. Jeśli robię z jakimiś kwaśnymi owocami to do masy dodaję cukier puder.

pestka

Zadanych pytań: 424

26.06.2015 09:04

budyń gotuję w nieco mniejszej ilości niż pisze na opakowaniu i po ostudzeniu dodaję porcjami do utartego masła - dalej ucierając

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

26.06.2015 09:15

Budyń gotuję w normalnej ilości i małymi porcjami dodaję do miękkiego masła, masło powoduje że jak dasz do lodówki to krem Ci się nie rozpływa, można dodać żółtko. Gotuję 1,5 budyniu na kostkę masła, 2 żółtka

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

26.06.2015 09:18

Gotuję 2 budynie w mniejszej ilości mleka niż na opakowaniu i ucieram z masłem lub margaryną ,dodaję cukier i zapachy.

Gracer

Zadanych pytań: 124

26.06.2015 09:25

1 paczka budyniu na 500 ml mleka - 200 g masła

Alex_M

Zadanych pytań: 119

26.06.2015 10:37

ja gotowałam 3 op budyniu na 1 l mleka, do tego 200g masła. i będzie sztywny jak dobrze schłodzisz :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

26.06.2015 11:14

Ja latem zamiast mleka używam soku np jabłko z brzoskwinią gotuję normalnie według przepisu z cukrem .Masło kostka ucieram do białości pózniej dodaję po łyżce zimnego budyniu .

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

26.06.2015 12:03

ja gotuje 3 budynie na 1 litr mleka i 2 masła

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

26.06.2015 13:47

Mnie z 1 kostki masła i jednego budyniu wychodzi za rzadka... ja daję na budynie na 0, 5 l mleka i jedną kostkę masła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak