Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna133

Zadanych pytań: 143

28.07.2014 18:13

chciałabym zrobić roladę ciasto ,ale z ciasta kruchego z sodą, które jest dość miękkie, czy uda mi się je zwinąć na gorąco ? wiem że bezę się zwija ale nie próbowałam jeszcze, poradzicie ? czy muszę zrobić z biszkopta ją ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

kasiaw

Zadanych pytań: 470

29.07.2014 21:29

proponuję z ciasta biszkoptowego, kruche może się ładnie nie zwinąć oraz pokruszyć i połamać

mysza75

Zadanych pytań: 96

29.07.2014 11:47

nie robiłam z kruchego, według mnie nie nadaję się do zwijania

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

29.07.2014 10:00

kruche ciasto się połamie przy zwijaniu,zrobiłabym biszkoptowe

Odpowiedzi (20)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

28.07.2014 18:25

obawiam się, że ciężko będzie zwinąć ciasto kruche, ja bym zrobiła biszkoptowe

Christopher

Zadanych pytań: 31

28.07.2014 18:57

Biszkoptowe to pewniak, a z kruchym będzie krucho.Ale możesz surowe ciasto,przed pieczeniem posmarować masą np.orzechową, czekoladową czy dżemem,zwinąć w roladę i upiec.Taka wyjdzie na pewno.

Renata9

Zadanych pytań: 329

28.07.2014 19:47

myślę, że lepiej nie ryzykować, postawiłabym jednak na biszkopt :-)

Anna133

Zadanych pytań: 143

28.07.2014 20:00

dzięki za odp. to chyba zostanę przy bezowej, będzie to debiut :D myślę ,że sie uda .

Janina

Zadanych pytań: 159

28.07.2014 20:14

Przyznam, że nie podjęłabym się zrobienia takiej rolady. Biszkoptową z przyjemnością;)

anemon

Zadanych pytań: 163

28.07.2014 20:14

Jeśli nie chcesz rolady biszkoptowej, to polecam Ci swoją roladę: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/233156/rolada-z-kremem-z-mascarpone-i-z-brzoskwiniami.html Ciasto jest świetne, znakomicie smakuje i znakomicie się zwija w roladę. Zawsze się udaje.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

28.07.2014 20:26

mysle ze z ciasta kruchego nei wyjdzie gdyz po upieczeniu trudno bedzie ci zwinac

slonko888

Zadanych pytań: 9

28.07.2014 20:48

z biszkoptowa bedzie łatwiej ja mocze scierke zeby była wilgotna i na takiej zwijam biszkopta jets pozniej bardziej wlastyczny i nie peka co do kruchego posmarowałabym masa przed pieczeniem

pestka

Zadanych pytań: 424

28.07.2014 20:50

Z ciasta kruchego nie próbowałabym zrobić typowej rolady

Czyki

Zadanych pytań: 72

28.07.2014 20:56

Myślę że będzie się łamać przy zwijaniu, nie ryzykuj :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak