Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna133

Zadanych pytań: 143

28.07.2014 18:13

chciałabym zrobić roladę ciasto ,ale z ciasta kruchego z sodą, które jest dość miękkie, czy uda mi się je zwinąć na gorąco ? wiem że bezę się zwija ale nie próbowałam jeszcze, poradzicie ? czy muszę zrobić z biszkopta ją ?

Odpowiedzi (20)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

28.07.2014 21:00

Ja bym nie ryzykowała, myślę że się nie uda zwinąć

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

28.07.2014 21:02

Prawie nikt nie robi rolad z kruchego ciasta, tylko z biszkoptowego, ale jak chcesz eksperymentować i potem nie szkoda Ci będzie tego wyrzucić, to ryzykuj.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

28.07.2014 21:46

No ja zawsze zwijałam z biszkoptowego i wychodziło ok

misia53

Zadanych pytań: 339

28.07.2014 22:41

Jestem ciekawa tego experymentu

patryska76

Zadanych pytań: 24

28.07.2014 23:32

Rolada z kruchego ciasta... Według mnie to trochę ryzyko ;-)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

29.07.2014 07:21

ja robię z biszkoptowego

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

29.07.2014 10:46

kruche połamie ci się, bo twardnieje, musi być w miarę elastyczne ciasto po wyjęciu z piekarnika

teresa18

Zadanych pytań: 502

29.07.2014 20:11

nawet nie jadlam rolady z takiego ciasta tylko z biszkoptowego

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

30.07.2014 08:27

ja również nie jadłam i nie widziałam kruchej rolady

Ania84

Zadanych pytań: 67

30.07.2014 22:10

przetestuj to i my będziemy próbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak