Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

18.08.2014 07:16

Chciałam zrobić ogórki kiszone do słoika, ale starte na tarce, takie gotowe pod zupę. Czy na takie ogórki też robi się zalewę jak do całych czy starte wkłada do słoika z przyprawami?

Odpowiedzi (20)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

18.08.2014 13:46

tarte ogórki robię z całych,już ukiszonych,po prostu ścieram na tarce,wkładam do wyparzonych słoiczkow i wekuję

Alex_M

Zadanych pytań: 119

18.08.2014 14:26

ja robię takie: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/263584/ogorki-kiszone-na-zupe-tarte.html od kilku lat. sa super gdy trzeba szybko ugotowac zupkę. dziś właśnie jemy ogórkową z nich :)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

18.08.2014 15:11

Ja najpierw kiszę ogórki, a później ścieram na tarce i pasteryzuję w słoikach :)

Janina

Zadanych pytań: 159

18.08.2014 15:16

Na zupę ścieram już ukiszone i pakuję w małe słoiczki, pasteryzuję;)

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

18.08.2014 18:06

ogórki ścieramy , solimy dodajemy ząbki czosnku , listek , ziele i kisimy .

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

18.08.2014 18:28

nigdy takich nei robiłam musze zrobic bo to fajny pomysł

paula191919

Zadanych pytań: 54

18.08.2014 18:29

U mnie w rodzinie zawsze kisi się kiszone w słoikach i przed dodaniem do zupy ściera się je na świeżo.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

18.08.2014 20:08

Ścieram swojskie kiszone ogórki na grubych oczkach, solę, dodaję przeciśnięty czosnek, liście, ziele angielskie, koper zielony posikany, wkładam do małych słoików i pasteryzuję. Nie dodaję do nich żadnej zalewy.

teresa18

Zadanych pytań: 502

18.08.2014 21:15

Zawsze scieram ukiszone i pasteryzuje, ale widzę ze są inne metody warte spróbowania

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

04.09.2014 17:27

ja robie takie ogorki. mam w zksiedze przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak