Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

babeczka007

Zadanych pytań: 115

03.11.2013 13:56

Co dodajecie do ciasta żeby było puszyste. Zamiast proszku do pieczenia ??

Odpowiedzi (27)

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

03.11.2013 15:44

daję sodę ale to zależy od przepisu

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

03.11.2013 15:49

wode gazowana

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

03.11.2013 15:56

Aby ciasto było puszyste należy wszystkie składniki mieć w temperaturze pokojowej,bardzo dobrze ubić jajka i przesiać mąką.Dodaję proszek do pieczenia,sodę lub drożdże,do biszkoptu nie dodaję żadnego spulchniacza i świetnie rośnie:)

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

03.11.2013 16:32

dodaje po prostu sodę

Ewelina38

Zadanych pytań: 1289

03.11.2013 16:38

najczęściej jest to jednak proszek do pieczenia, ale stosuję również sodę, amoniak i drożdże

Kasia36

Zadanych pytań: 463

03.11.2013 19:49

sodę oczyszczoną, amoniak, drożdże, zakwas, powietrze wprowadzone do ciasta przez napowietrzoną - przesianą mąkę, odpowiednie wyrabianie, dodatek piany z ubitych białek

mysza75

Zadanych pytań: 96

03.11.2013 20:20

sodę dodaję, ale ostatnio robię biszkopty bez proszku i są puszyste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak