Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania96

Zadanych pytań: 8

07.02.2015 13:57

Co dodajecie do pączków by było dłużej świeże?Przechowujecie w jakiś sprawdzony sposób?

Najlepsze odpowiedzi (3)

pestka

Zadanych pytań: 424

07.02.2015 14:44

pączki lubimy tylko świeże, jeżeli zostaną to trzymam je w papierowej torbie

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

07.02.2015 19:55

u mnie pączki nie zdążą się zestarzeć ,znikają w mgnieniu oka jeszcze cieplutkie:)

mysza75

Zadanych pytań: 96

08.02.2015 10:15

nie robię ilości hurtowych,ale zdarzyło mi się zrobić za dużo to zamroziłam je, a potem do piekarnika

Odpowiedzi (19)

Konczi

Zadanych pytań: 632

07.02.2015 14:13

przechowuję w papierowych torbach

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.02.2015 14:16

Po upieczeniu dopiero wieczorem przykrywam je torebką foliową

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

07.02.2015 14:18

przykrywam woreczkiem foliowym aby nie wysychały lub pokrywką z garnka

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

07.02.2015 14:18

zakładam że chodzi o pączki z ciasta drożdżowego ono krótko zachowuje świeżość a pączki przechowuję normalnie ułożone na paterze bo i tak na drugi dzień ich nie ma :)

CarloB

Zadanych pytań: 1

07.02.2015 14:26

wystarczy okryć je folią aluminiową ale i tak świeże są najlepsze

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

07.02.2015 14:40

dodaje do ciasta odrobine gotowanych ziemniaków

Habibi

Zadanych pytań: 690

07.02.2015 14:48

Dodaję utłuczonych na puree ziemniaków, podobnie jak robiły nasze babcie i prababcie :) Ziemniaki powodują wolniejsze czerstwienie ciasta.

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.02.2015 14:57

pączki piekę tylko raz w roku na tłusty czwartek zostawiam tylko do następnego dnia a resztę zamrazam ;)

anemon

Zadanych pytań: 163

07.02.2015 15:35

Smażę małą porcję, taką do zjedzenia na jeden raz. Nie robię na zapas.

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

07.02.2015 15:45

u mnie nie ma takiego problemu,pączki znikaja od razu ze stołu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak