Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania96

Zadanych pytań: 8

07.02.2015 13:57

Co dodajecie do pączków by było dłużej świeże?Przechowujecie w jakiś sprawdzony sposób?

Odpowiedzi (19)

Janina

Zadanych pytań: 159

07.02.2015 15:48

Nie dodaję żadnych polepszaczy, pączki tradycyjne drożdżowe, pyszne ułożone na tacy;)

Mniam

Zadanych pytań: 87

07.02.2015 15:59

Polecam ziemniaki albo twaróg. Są dłużej świeższe od tych tradycyjnych.

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

07.02.2015 16:35

osobiście jeszcze nie robiłam, ale słyszałam o dodawaniu zaparzonej mąki ok. 5% masy użytej mąki;

misia53

Zadanych pytań: 339

07.02.2015 16:52

Pączki nie lukrowane i bez cukru pudru mozna świeże zamrozić tak jak pieczywo.

Skotka

Zadanych pytań: 0

07.02.2015 18:29

Pączki smażę z kilograma mąki, część zjadamy a część po wystygnięciu zamrażam. Rozmrażam w mikrofali i posypuję cukrem pudrem, są pyszne.

Cynamonka

Zadanych pytań: 79

07.02.2015 20:08

Ja trzymam w takim plastikowym pojemniku z dziurkami do przechowywania ciasta. Ale i tak robię to przez góra 2 dni, bo najlepsze pączki według mnie są świeże :)

ania2610

Zadanych pytań: 4

07.02.2015 20:08

Piekę pączki z dużej porcji, więc jeśli kilka mi zostanie przechowuję w naczyniu hermetycznym (może być plastikowe z pokrywą).

anilewe13

Zadanych pytań: 8

07.02.2015 21:00

Jak zostaną pączki trzymam je w papierowej torbie.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

08.02.2015 08:23

W papierowej torebce i woreczku foliowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak