Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania84

Zadanych pytań: 67

17.05.2014 23:08

Co mogę zrobić z większą ilością (ok 50 dag) świeżego imbiru? Trzymam we woreczku w lodówce ale boję się, że się zepsuje, bo do dań potrzebuję tylko mały kawałek. Myślicie, że mogę zamrozić? W jaki sposób?

Odpowiedzi (15)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

18.05.2014 15:20

Możesz go w lodówce trzymać do miesiąca-zawiń go w papier, lub zamrozić. Przerób go jeśli nie chcesz go tam trzymać, np. : na syrop, sok, ciastka, zamarynuj go.

Janina

Zadanych pytań: 159

18.05.2014 18:03

Możesz zamrozić w porcjach potrzebnych do wykorzystania, ale normalnie w lodówce przetrzymasz go bez problemu dosyć długo;)

Dorian

Zadanych pytań: 1093

18.05.2014 18:51

polecam herbate rozgrzewajaca lub do rosolku ewent. kurczak z imbirem i czosnkiem

anemon

Zadanych pytań: 163

18.05.2014 19:45

Oczywiście możesz zamrozić, taki mrożony dużo łatwiej jest zetrzeć niż świeży.

Ania84

Zadanych pytań: 67

19.05.2014 12:48

dziękuję za rady, na pewno skorzystam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak