Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

smakowita

Zadanych pytań: 817

05.08.2013 13:24

Co można zrobić z dużych patisonów ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

05.08.2013 13:29

ja robię leczo, smażę plasterki w jajku i bułce tartej, utartego dodaję do placków ziemniaczanych (wymiennie z cukinią), pokrojone w duże kostki marynuję w zalewie octowej...

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

05.08.2013 13:37

Leczo będzie najlepsze :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

05.08.2013 14:42

No właśnie tak, jak pisze Borgia, robię też duszoną sałatkę z marchewką, cebulą (czasem dodaję też pasty pomidorowej) - moja Mama robiła od zawsze, znam ją i lubię od dzieciństwa - jem też na zimno, prosto z lodówki, z kanapką z masłem :)

Odpowiedzi (16)

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.08.2013 13:26

jak nie są bardzo twarde to kroję na kawałki i też daję do słoiczków z zalewą octową

Renata9

Zadanych pytań: 329

05.08.2013 13:29

mozna zrobic leczo

smakowita

Zadanych pytań: 817

05.08.2013 13:33

bardzo dziękuję za podpowiedzi

jasiek

Zadanych pytań: 1346

05.08.2013 13:37

ja robię kotlety w jajku

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.08.2013 13:41

najlepiej pokroić w plastry i panierować , dodac zioła i smażyć,zaś maleńkie świetnie nadają się do marynowania .

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

05.08.2013 13:49

można zamarynować lub usmażyć w panierce

gosia1988

Zadanych pytań: 526

05.08.2013 13:51

można zrobić w słoiki z przyprawą curry tak jak ogórki

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.08.2013 14:01

leczo, kotleciki lub w zalewie do słoików

borgia

Zadanych pytań: 89

05.08.2013 14:27

Robię pyszną sałatkę na ciepło. Fantastyczna na grilla, ale i pyszna sama w sobie. Jestem w stanie zjeść sama 1 sporego patisona w ten sposób. Jest niesamowicie delikatny. Ale można dodać do zup, do zapiekanek, nadziać mięsem i zapiec.

pestka

Zadanych pytań: 424

05.08.2013 14:28

kotlety lub dodać do lecza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak