Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anulka69

Zadanych pytań: 368

03.12.2016 10:03

Co myślicie o oleju kokosowym (oczywiście tłoczonym na zimno)? Dodajecie go do swoich potraw?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.12.2016 11:25

używam tylko rafinowany kokosowy

Futka

Zadanych pytań: 2

04.12.2016 10:25

Ja używam go codziennie. Smażę na nim i smaruję pieczywo. Bardzo lubię ten smak :)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

03.12.2016 20:57

często używam oleju kokosowego, ale rafinowanego, nierafinowanego nie używałam, jest sporo droższy

Odpowiedzi (35)

Patrycja33

Zadanych pytań: 366

03.12.2016 10:06

ja uważam ze jest bardzo zdrowy. Używam go do smażenia np naleśników, dodaje do ciastek i mas oraz robię z niego peeling do twarzy z dodatkiem sody :)

pestka

Zadanych pytań: 424

03.12.2016 10:28

Olej kokosowy ma zastosowanie zarówno w kuchni, medycynie jak i kosmetyce. Ja czasami używam go do sosów sałatkowych

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

03.12.2016 10:30

do ciasteczek i naleśników używam

gosia56

Zadanych pytań: 466

03.12.2016 10:53

dopiero raz kupiłam piekłam ciasteczka kokosowe wyszły pyszne ale tak ogólnie używam go też kosmetycznie

Madzai

Zadanych pytań: 7

03.12.2016 10:56

Staram się go zastępować gdzie się da zamiast zwykłego oleju :) jest super!

Habibi

Zadanych pytań: 690

03.12.2016 11:43

Uzywam w kuchni chętnie ale bezzapachowego rafinowanego, bo można na nim smażyć.

Franciszek

Zadanych pytań: 4

03.12.2016 13:01

do smażenia czasem dodajemy

halina17

Zadanych pytań: 271

03.12.2016 13:18

Oleju kokosowego tłoczonego na zimno używam rzadko ponieważ ma specyficzny kokosowy zapach. Używam bez ograniczeń olej kokosowy bez zapachowy, Używam do smażenia ....oraz zamiast masła smaruję sobie kanapki , bardzo lubię.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

03.12.2016 13:31

od kilku tygodni piję rano kawę zbożową z olejem kokosowy, strewia i mlekiem...pycha, uwielbiam smak kokosu

Renata9

Zadanych pytań: 329

03.12.2016 13:33

U mnie ktoś w rodzinie używa go zamiast masła na chleb.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak