Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Stenka

Zadanych pytań: 467

20.10.2013 21:59

Co o tym myślicie? taką informacje znalazłam w necie 'O tym, że surowe mięso kurczaka należy przed przyrządzeniem dokładnie umyć – wie nawet dziecko. Okazuje się jednak, że to poważny błąd. Mycie tylko rozpryskuje wokół bakterie, w tym potencjalnie śmiertelnej salmonelli! Lądują nawet w promieniu metra od zlewozmywaka!'

Odpowiedzi (32)

Beata73

Zadanych pytań: 1093

21.10.2013 08:09

ciekawe odkrycie

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

21.10.2013 08:31

ciekawostka!!

gosia56

Zadanych pytań: 466

21.10.2013 08:50

zawsze myję mięso .

wirtualnykucharz

Zadanych pytań: 4

21.10.2013 09:04

moja żona myje i nigdy nie chorowaliśmy , a poza tym kto tak myje ,żeby po calej kuchni ropryskiwać

Margo1

Zadanych pytań: 2141

21.10.2013 09:06

myję również wszystko i wiedziałam o tym ,tez przeczytałam

matesko

Zadanych pytań: 14

21.10.2013 09:17

ciągle jakieś nowe badania naukowe, rewelacje, a ja robię swoje

ana1

Zadanych pytań: 51

21.10.2013 10:17

bardzo'' orginalne'' ciekawe kto się teraz do tego dostosuje.

mysza75

Zadanych pytań: 96

21.10.2013 11:11

ja też zawsze myję mięso, i nie wyobrażam sobie tego nie zrobić. jakoś się nie potruliśmy

migotka28

Zadanych pytań: 20

21.10.2013 11:45

ja równiez myję i wydaje mi się że coraz więcej bzdur wypisuja w tym internecie ostanio nawet czytałam że jednak jajka fermowe sa lepsze niz wiejskie bo kury są pod nadzorem lekarza weterynarii a te wiejskie chodza i jedzą co chcą więc mogą przenosić choroby, jakoś wczęśniej nasi dziadkowie i pradziadkowie głównie jedli takie jajka bo jeszcze nie było takich ferm i żyli długie lata a teraz co rusz choróbska a niby z czego one są, z tej wielkiej chemii którą faszerują proddukty które jemy

izapozdro

Zadanych pytań: 232

21.10.2013 12:04

po ugotowaniu kurczaka salmonella ginie, zawsze można myć kurczaka gorącą wodą, do tego rzadko się zdarza aby kurczaki z fermy drobiu miały salmonellę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak