Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

03.09.2014 08:16

Co oznacza kategoria marynowanie i jaką potrawę tam zaliczyć ? Marynuję mięso a następnie je smażę na patelni lub piekę w piekarniku - do jakiej kategorii mam dodać: smażenie, pieczenie czy marynowanie ? Grzyby leśne marynowane: najpierw obgotowuję, następnie zalewam marynatą octową i zagotowuję w słoikach - jaka kategoria marynowanie czy gotowanie ? Oczywiście jeśli będą chciała zdobyć tytuł i dodatkowe punkty to marynowanie ale według Was do jakich kategorii to zaliczyć ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

anemon

Zadanych pytań: 163

03.09.2014 16:47

Cytat z opisu tytułu "Maryniarz: "Opis: Znasz prawdziwy sekret kruchości mięsa - jako Maryniarz przemierzyłeś wszystkie strony świata w poszukiwaniu idealnych receptur". itd. W takim razie marynowane mięsa też się zaliczają.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

03.09.2014 10:04

grzyby to zdecydowanie jest marynowanie lub inne przetwory w słoikach a mięso zawsze mam dylemat jeśli robię marynatę to marynowanie a jeśli mięso to zazwyczaj zaznaczam pieczenie, smażenie bądź duszenie czy gotowanie chociaż nie wiem czy dobrze zaznaczam :)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

03.09.2014 10:15

Doradca pisał, żeby zaznaczać to co jest najważniejsze wg nas. A wg mnie lepiej byłoby, gdyby można zaznaczyć np. do mięsa marynowanie i pieczenie. Też zawsze mam problem.

Odpowiedzi (21)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

03.09.2014 08:25

Ciekawe pytanie zadałaś i powiem ci że się chwilę zatanowiłam , jeśli mam mięso i marynuje je parę godzin w swoich przyprawach a następnie piekę w piekarniku ,to daję przepis pieczone, jesli chodzi o grzybki zalane octem to jest kategoria marynowanie ,sama nazwa mówi grzybki marynowane . Chyba ,że się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Konczi

Zadanych pytań: 632

03.09.2014 08:47

ja jeżeli marynuję mięso i wrzucam na grilla to zaznaczam marynowanie, jeżeli marynuję warzywka w słoikach to też marynowanie

PaniMISIOWA

Zadanych pytań: 1119

03.09.2014 08:55

ja daję marynowanie też do mięsa, bo nigdy bym nie zdobyła tytułu, bo nie robię przetworów...

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

03.09.2014 08:58

jak dla mnie powinno się zaznaczać marynowanie przy grzybach czy warzywach w zalewie wrzucanych do słoika, przy mięsie zaznaczam smażenie albo pieczenie (jako główny proces obróbki) nawet jeśli się wcześniej marynowało

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

03.09.2014 09:17

Marynowanie jest zawsze tam, gdzie używana jest marynata, ale nie zawsze jest to główny sposób przyrządzania :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

03.09.2014 09:39

też się nad tym zastanawiałam i wg. mnie to grzyby,papryka czy ogórki zalewane marynatą to kategoria marynowanie a jak robię marynatę do mięsa czy ryby to też marynowanie wiadomo że później trzeba to mięso grillować lub piec i tu mam problem jaką kategorię zaznaczyć

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

03.09.2014 09:47

śledzie w o;leju czy w occie tez są marynowane?

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

03.09.2014 09:58

Używam marynaty - zaznaczam marynowanie niezależnie czy później gotuję czy piekę. No i przetwory oczywiście też zaliczam do marynowania.

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

03.09.2014 10:05

myślę, że jakaś dobra marynata do mięsa powinna być zaznaczona tą kategorią, bo to przecież cały smak potrawy zależy od marynaty

mw926

Zadanych pytań: 0

03.09.2014 10:13

jeśli mięso leży w marynacie to zaznaczam marynowanie , powinna być opcja zaznaczenia dwóch rzeczy :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak