Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Internetowa Kuchnia

Zadanych pytań: 49

09.03.2015 23:15

Co przyrządzacie ze świeżego imbiru? do czego go dodajecie?

Odpowiedzi (56)

Ania84

Zadanych pytań: 67

10.03.2015 11:53

do dań azjatyckich lub herbaty głównie

Janina

Zadanych pytań: 159

10.03.2015 12:00

Dodaję tylko do herbaty;)

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

10.03.2015 12:22

dodaje do herbaty.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

10.03.2015 12:44

Nie kupuję świeżego imbiru ,bo go u mnie nie można dostać,mam mielony ,ale jakoś nie używam:)

Czyki

Zadanych pytań: 72

10.03.2015 13:29

Głównie do napojów, bo lubię ten posmak:) ale też do potraw azjatyckich:)

borgia

Zadanych pytań: 89

10.03.2015 13:30

Bardzo lubię świeży imbir - znacznie bardziej od tego w proszku, którego używam jedynie do ciasteczek i ewentualnie do mieszanek przypraw. Ale świeży to co innego... Bardzo lubimy azjatycką kuchnię, a tam to podstawa. Można dodać do zwykłego rosołu - spróbuj. Polecam. Jest pyszny. Tu prosta pasta czosnkowo-imbirowa - długo się przechowuje (dane podałam mocno obniżone, bo nie chciałabym, aby ktoś mi coś zarzucił, niemniej jednak po tym podanym czasie pasta się nie zepsuje, ale z wierzchu ściemnieje): http://www.doradcasmaku.pl/przepis/279745/pasta-czosnkowo-imbirowa.html. Imbir można zamrażać. W całości - lepiej się ściera taki zamrożony, bo i włókna przy okazji kruszeją. W plasterkach - łatwo jest go posiekać. Można też i zetrzeć i w małych porcyjkach zamrozić. Robiłam kiedyś galaretkę z imbiru - rewelacyjna. taka w słoiczku dodawana i do deserów i do mięs i sosów. Na zasadzie galaretki z czerwonej porzeczki. I robię pyszną konfiturę z truskawek: http://swiat-od-kuchni.blog.onet.pl/2008/06/13/konfitura-z-truskawek-i-imbiru/ A truskawki już niedługo...

jola91

Zadanych pytań: 23

10.03.2015 13:30

Głównie dodaję go do herbaty, ale lubię również filet z kurczaka zapiekany ze startym imbirem

magduś83

Zadanych pytań: 46

10.03.2015 14:25

Zimą plasterki , świeżego imbiru do herbaty na rozgrzewkę i oczywiście do dań kuchni azjatyckiej

Beatris

Zadanych pytań: 43

10.03.2015 14:46

Najczęściej do marynaty do mięska, rzadziej do napojów...

Magdalena Rysińska

Zadanych pytań: 9

10.03.2015 15:18

Mój tata dodaje do herbaty :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak