Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

03.09.2013 18:30

Co robić aby ciasto kruche w czasie rozwałkowywania nie rozpadało się???

Najlepsze odpowiedzi (3)

berys18

Zadanych pytań: 1434

03.09.2013 18:40

byc może za dużo mąki i mało "sprężyste"

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.09.2013 18:50

nigdy nie mam z tym problemu, myślę podobnie że może za dużo mąki

idealme

Zadanych pytań: 62

03.09.2013 18:44

może spróbuj dać mniej mąki

Odpowiedzi (15)

Mati13

Zadanych pytań: 1524

03.09.2013 18:37

ja nigdy nie mam z tym problemu, może dajesz za dużo mąki?

gibli

Zadanych pytań: 20

03.09.2013 18:37

Ja również nie miałam z tym problemu, zawsze wychodzi fajnie:)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

03.09.2013 18:50

Nie mam z tym problemów , nigdy mi się nie rozpada , wydaje mi się że za mało mąki dałaś

juuusta

Zadanych pytań: 29

03.09.2013 18:54

może napisz jak robisz wtedy będzie można wywnioskować co jest nie tak

pestka

Zadanych pytań: 424

03.09.2013 18:56

może to zależy od proporcji składników ciasta - ja nie mam z tym kłopotów

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

03.09.2013 18:57

prawdopodobnie masz złe proporcje ciasta. Ja do ciasta kruchego dodaję również nieco gęstej, kwaśnej śmietany. Moje ciasto nigdy się nie rozpada, najlepiej wypróbuj zrobić kruche ciasto z innego przepisu :)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

03.09.2013 18:59

dodaj 2-4 łyżki zimnej wody,zagniec szybko jeszcz raz i powinno juz się nie rozpadac przy kolejnym wałkowaniu

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

03.09.2013 19:02

ja także zastanowiłabym się czy nie ma zbyt dużo mąki, ewentualnie dodała śmietany

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

03.09.2013 19:08

Nie będzie się rozpadać jeśli dodasz 2-3 łyżki kwaśnej śmietany .

gosia56

Zadanych pytań: 466

03.09.2013 19:25

poprostu ciasto jest za suche dodaj trochę smietany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak