Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

03.09.2013 18:30

Co robić aby ciasto kruche w czasie rozwałkowywania nie rozpadało się???

Odpowiedzi (15)

Sarenka

Zadanych pytań: 363

03.09.2013 19:32

Podobnie jak mysiunia - dodaję jogurt naturalny i jest ładnie "sklejone" :)

Janina

Zadanych pytań: 159

03.09.2013 20:43

Ja bym się akurat nie przejmowała, często ciasto kruche zarabiam w misce i nie wałkuję, tylko wykładam na papier tak jak kruszonkę, albo ścieram na tarku. Widocznie masz dobre ciasto kruche i spróbuj takim sposobem albo jeżeli musi być ciasto rozwałkowane to dodaj ze 2 łyżki kwaśnej śmietany i skleisz wyrabiając;)

misia53

Zadanych pytań: 339

03.09.2013 21:23

stara metoda - dodać troszkę kwaśnej śmietany

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

03.09.2013 22:20

kwaśną smietanę daję z przepisu :D

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

03.09.2013 22:55

wszyscy piszą o mące a ja myślę że ciasto jest mało tłuste co może być przyczyną zbyt mało margaryny bądź masła i najlepiej dodać wtedy gęstej śmietany nawet kwaśnej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak