Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Milka100

Zadanych pytań: 76

08.11.2013 22:26

Co robicie aby mielone były puszyste i miekkie???

Najlepsze odpowiedzi (3)

anemon

Zadanych pytań: 163

08.11.2013 22:32

I jak najmniej bułki tartej, z dużą jej ilością będą twarde i niesmaczne.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

08.11.2013 22:39

O tym sposobioe z jajkami,to nie wiedziałam - ja mielę mięso sama,dodaję boczuś,bułkę np.kajzerkę moczę w mleku i są miękkie,pulchne,pycha! Z gotowego mięsa mielonego takie nie wychodzą.

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

08.11.2013 22:28

im więcej jajek tym miętsze są i oczywiście klkuminutowe porządne wyrobienie w rękach :)

Odpowiedzi (28)

Jolie

Zadanych pytań: 9

08.11.2013 22:39

zawsze staram się wybrać mięso jak najlepszej jakości - jak dla mnie to podstawa pysznych mielonych :)

Klausia

Zadanych pytań: 251

08.11.2013 22:46

nic szczególnego nie robię, a zawsze takie mi wychodzą :D jajko daję tylko jedno, dużo przypraw, bułka namoczona w wodzie i porządne mieszanie może to to :)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

08.11.2013 22:47

to zależy dużo od mięsa,najlepiej tak jak pisze ben-ka zrobić z własnoręcznie zmielonego

iwi

Zadanych pytań: 115

08.11.2013 22:54

Wszystko zależy od jakości mięsa

myhometavern

Zadanych pytań: 1

08.11.2013 23:11

dodaje troche wody

agogo2

Zadanych pytań: 280

08.11.2013 23:31

dobre miesko i sa swietne

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

08.11.2013 23:47

Od czasu jak mielę mięso samodzielnie, smak kotletów poprawił się o 100%. Tu chyba tkwi tajemnica :)

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

09.11.2013 04:33

zawsze kupuję mięso w sklepie, gdzie od razu mi go zmielą i wiem co mam

adelajda

Zadanych pytań: 234

09.11.2013 07:31

dużo zależy od mięsa ja miele sama

Ola1984

Zadanych pytań: 295

09.11.2013 07:38

Sama mielę mięso, do którego dodaję bułkę odciśniętą namoczoną wcześniej w mleku, posiekaną cebulę, jajko sól, pieprz, majeranek i czosnek. Niezastąpiony jest dodatek łyżki lodowatej wody, mięso świetnie się wyrabia i jest bardzie zwięzłe. Wpływ na jego delikatność ma oczywiście rodzaj mięsa i czas wyrabiania. Mięso powinno być dobrze wyrobione.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak