Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

21.08.2013 14:52

Co robicie aby ogórki kiszone na zimę nie były za bardzo skiśnięte?

Odpowiedzi (16)

Janina

Zadanych pytań: 159

21.08.2013 17:31

Również zalewam wrzątkiem ,ale to nie załatwia sprawy, po prostu trzeba ich zapasteryzować po kilku dniach i zatrzymać kiśnięcie, albo wynieść do zimnej piwnicy, też nie będą się kisić ponad stan;)

anemon

Zadanych pytań: 163

21.08.2013 17:42

Robię tak jak Twoja Ciocia, słoików nie trzeba pasteryzować, bo zalane wrzątkiem, zakręcone wieczkami same się zamkną. I oczywiście nie będą zbyt kwaśne.

misia53

Zadanych pytań: 339

21.08.2013 18:06

ja również zalewam wrzątkiem i są w sam raz ukiszone

pestka

Zadanych pytań: 424

21.08.2013 18:55

ja zalewam letnią wodą , zakręcam słoiki i nie pasteryzuję - są bardzo dobre

ben-ka

Zadanych pytań: 459

21.08.2013 19:38

Nigdy nie pasteryzuję,robię wg własnego,sprawdzonego przepisu i nigdy nie mam za bardzo ukiszonych czy kwasnych.

pacpaw

Zadanych pytań: 266

21.08.2013 20:14

a co to znaczy mocno skisłe? wydaje mi się, że ogórek kiśnie do pewnego momentu a potem mocniej już nie skiśnie. Oczywiście musimy wybrać dobre, niepędzone ogórki bo te szybko robią się puste i po prostu gniją.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak