Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Milka100

Zadanych pytań: 76

11.02.2015 07:55

Co robicie aby placki ziemniaczane o tej porze roku były chrupiące???

Najlepsze odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

11.02.2015 14:25

zawsze wychodzą mi chrupiące po usmażeniu myślę że jest to związane ze smażeniem jeśli smażą się odpowiednio długo w mocno nagrzanym oleju to muszą wyjść chrupkie :)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

11.02.2015 07:57

Smażę w głębokim tłuszczu i zawsze są chrupiące, niezależnie od pory roku :)

Konczi

Zadanych pytań: 632

11.02.2015 07:58

zawsze są chrupiące, smażę po kilka chwil z dwóch stron aż ładnie się zarumienią

Odpowiedzi (32)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

11.02.2015 08:11

Ja również smażę na głębokim tłuszczu i wrzucam na mocno rozgrzany. Smażę aż będą mocno rumiane - prawie przypalone bo takie lubimy najbardziej.

Stenka

Zadanych pytań: 467

11.02.2015 08:24

Pora roku nie ma wpływu, smażę na gorącym tłuszczu i nie ma problemu

Margo1

Zadanych pytań: 2141

11.02.2015 08:32

Smażę na gorącym tłuszczu , rozgrzanej patelni i wychodzą chrupiące

Renata9

Zadanych pytań: 329

11.02.2015 08:46

należy je smażyć na bardzo gorącym tłuszczu

Gracer

Zadanych pytań: 124

11.02.2015 08:48

placki zawsze robię ze "starych"ziemniaków więc pora nie wpływa na ich chrupkość, rozgrzewam olej i nakładam placki smażę aż będą chrupiące

Ela15

Zadanych pytań: 1414

11.02.2015 08:52

pora roku nie ma wpływu na ich chrupkość

Pyszota

Zadanych pytań: 85

11.02.2015 08:55

ja ścieram na grubych oczkach

Malinka

Zadanych pytań: 302

11.02.2015 08:58

U mnie tez zazwyczaj wychodzą chrupiące. Smażę na małym ogniu, na złoty kolor z obu stron, na gorącym oleju.

berys18

Zadanych pytań: 1434

11.02.2015 09:05

chrupkość placków nie zależy od pory roku tylko od sposobu smażenia

Habibi

Zadanych pytań: 690

11.02.2015 09:06

smażę na sporej ilości gorącego oleju, a do ciasta nie dodaję mąki! jeśli mają być chrupiące - mąż woli grube i miękkie, więc wówczas dodaję mąkę i kładę grubszą ilość ciasta nie rozprowadzając jej na boki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak