Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

joanna30

Zadanych pytań: 50

14.09.2013 21:08

Co robicie z mięsem z wywaru na zupę? Ja spotkałam się z tym, że niektórzy je wyrzucają, np. pałki z kurczaka, udko czy skrzydełka. Ja zawsze zjadam a Wy?

Odpowiedzi (48)

Beata23

Zadanych pytań: 335

15.09.2013 15:29

raczej zjadamy, gotowane mięso jest zdrowsze od pieczonego, czy smażonego

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

15.09.2013 17:26

Obieram i robię gyrosa na drugi dzień .

Megg

Zadanych pytań: 69

15.09.2013 17:48

Ja takie mięsko wraz z warzywami mielę w maszynce, dodaję otręby, jajko, różne przyprawy, panieruje w bułce i smażę kotleciki :-)

rjustysia

Zadanych pytań: 190

15.09.2013 18:06

Jeśli takiego mięsa jest nie za dużo i jest to np pałka lub inny konkretny kawałek kurczaka, to lubię je obsmażyć z delikatną panierką, smakuje świetnie. W drugiej opcji obieram mięso i zamrażam. Mam potem porcję do pasztetu. Można tak robić z każdym mięsem. Najlepiej mrozić już bez kości.

kasienka23

Zadanych pytań: 512

15.09.2013 18:44

ja ostatnio często robię pasztet z takiego mięsa

GOSIA18

Zadanych pytań: 235

15.09.2013 19:26

zależy ile tego mięsa mam jak mało to zjadamy z zupą a jak dużo to robię z niego drugie danie, np. sos lub duszone udka itp.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

16.09.2013 12:08

Trzeba je wykorzystać, bo szkoda wyrzucać.

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

16.09.2013 17:26

Nigdy nie wyrzucam i nigdy nie wkładam do zupy ( nie lubię - wyjątek grochówka lub kapuniak). Większe kawałki ( udka, pałki, chuda wołowina) robię w sosie ( różnych ) i podaje na II Danie. Skrzydełka albo panieruję i obsmażam i są na II Danie , albo obieram i zostawiam na farsz. Mięso z korpusów lub od kości wołowych lub wieprzowych obieram - mielę i mam do farszu na pierogi, krokiety, naleśniki. Albo zbieram większą ilość , dokładam wątróbkę i piekę pasztet. Można też z mięsa białego ( drobne kawałki) z rosołu i rosołu zrobić galaretki drobiowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak