Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

2milutka

Zadanych pytań: 134

05.10.2013 10:04

Co robicie z rydzy? marynujecie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

05.10.2013 11:19

w naszych lasach nie ma rydzów ,ale jak byłam w Małopolsce to ich było sporo,jedliśmy smażone na masełku,na gęsto ze śmietaną z jajkami no i oczywicie pyszna zupka:)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.10.2013 10:05

hmmmm.. jak byłam w lesie to ani jednego rydza nie widziałam , gdybym miałam to bym marynowała

ben-ka

Zadanych pytań: 459

05.10.2013 11:01

Rydze smażę na masełku,marynuję i mrożę.

Odpowiedzi (19)

2milutka

Zadanych pytań: 134

05.10.2013 10:04

mnie najlepiej smakuje z nich jajecznica

adelajda

Zadanych pytań: 234

05.10.2013 10:06

ja najbardziej lubię tradycyjnie na masełku :)

Róża1

Zadanych pytań: 7

05.10.2013 10:11

najbardziej lubię rydze na masełku:-) , a z dzieciństwa pamiętam pieczone na płycie kuchennej pieca węglowego:-)

Janina

Zadanych pytań: 159

05.10.2013 10:13

Najbardziej luibie na mesełku, ale marynowane też super;)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.10.2013 10:17

Janie nie marynuję bardzo lubię tradycyjnie duszone na maśle

Habibi

Zadanych pytań: 690

05.10.2013 10:17

Z rydzów już nie robię marynat, bo nie odpowiada mi ich konsystencja po zamarynowaniu. Uwielbiam rydze smażone na maśle, na świeżo, ale lubię też barszcz z kiszonymi rydzami. Czasami dusiłam z pomidorami i cebulą, kiedy miałam ich więcej. Bywały takie lata, że z lasu przywoziliśmy głównie rydze i to wiadrami ;) Teraz niestety jest ich mało.

Beatris

Zadanych pytań: 43

05.10.2013 10:22

Marynuję, smażę na masełku z cebulką, panieruję, ostatnio zrobiłam duszone z porem w sosie serowym, dodaję do jajecznicy...

iwi

Zadanych pytań: 115

05.10.2013 10:33

Marynuję i smażę na masełku pycha

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

05.10.2013 10:42

smażę na maśle

Izabela9

Zadanych pytań: 25

05.10.2013 10:45

Ja się nie znam na rydza i niezbieram ale jak kupię to robie jajecznice.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak