Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aneta41

Zadanych pytań: 74

26.04.2015 16:53

Co robicie z zieloną częścią pora? Większość przepisów, które znalazłam były z wykorzystaniem częsci białej a nigdzie nie znalazłam do użycia zielonej części...

Odpowiedzi (57)

migotka28

Zadanych pytań: 20

26.04.2015 21:29

też dodaje do zup

miodunka

Zadanych pytań: 45

26.04.2015 21:48

zawsze dodaje obie części , tzn do momentu kiedy są w całości jak zaczynają się dzielić na liście to tą część wyrzucam

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

26.04.2015 22:27

ja zawsze zużywam całego pora białą i zieloną część

Klausia

Zadanych pytań: 251

26.04.2015 22:54

Dodaję do zup :)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

27.04.2015 06:46

Ciemnozieloną część pora dodaję do rosołu. Jasną i jasnozieloną zajadamy na surowo, np. w sałatkach.

luna76

Zadanych pytań: 4

27.04.2015 07:05

ciemną zawsze dodaję do zup, wywar jest wtedy jeszcze lepszy :)

Ania321

Zadanych pytań: 179

27.04.2015 08:57

zazwyczaj wykorzystuję do zup :)

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

27.04.2015 09:11

Dodaję do rosołu i różnych zup

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

27.04.2015 09:37

z białej i zielonej części pora (oprócz twardych, wierzchnich liści) robię surówkę ,albo dodaję do sałatek

Justi2401

Zadanych pytań: 10

27.04.2015 12:01

Ja dodaję do zupy, wykorzystuję na bulion i niewielką część zielonej części też do sałatek, czy surówki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak