Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

marcia7

Zadanych pytań: 166

02.05.2016 18:38

co robicie żeby łopatka była miękka

Najlepsze odpowiedzi (3)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

03.05.2016 19:59

Zależy jak chcesz przygotować, ale najlepiej zawsze zamarynować

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

02.05.2016 19:21

Pokroić ją w nie duże kawałki. Piec w 160 stopniach C. Nie solić jej na początku, tylko na koniec.

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.05.2016 11:24

zamrażam przed przygotowaniem, bo mięso zamrożone kruszeje!

Odpowiedzi (32)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

02.05.2016 19:43

Ja zawsze narynuje przez noc

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

02.05.2016 19:58

Łopatka przed smażeniem powinna mieć temperaturę pokojową, Zaczynam smażyć na wysokiej temperaturze a następnie zmniejszam i smażę do miękkości mięsa

gosia56

Zadanych pytań: 466

02.05.2016 20:14

Najpierw podsmażam na wysokiej temperaturze a pózniej zalewam wodą i smazę na mniejszej temperaturze aż mięso jest miękkie;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

02.05.2016 20:40

robię jak gosia56

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

02.05.2016 20:48

Ja marynuję z dobę i piekę w rękawie a później zostawiam do wystygnięcia w [piekarniku :)

Goya

Zadanych pytań: 1385

02.05.2016 20:59

podobno mrożone mięso jest bardziej kruche po upieczeniu, skropić można odrobiną octu, ja dodaję jabłkowy

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.05.2016 21:01

marynuję a później piekę w rękawie

Motorek

Zadanych pytań: 1446

02.05.2016 21:11

zawsze marynuję

Franciszek

Zadanych pytań: 4

02.05.2016 21:20

piekę w rękawie , a wcześniej marynuję na noc

Janina

Zadanych pytań: 159

02.05.2016 21:31

W całości do piekarnika, to marynuje na noc a na gulasz kroję w kostkę, wrzucam do rondla, przykrywam i duszę chwilę, później przyprawiam solą i pieprzem, daję cebulkę i smażę do zrumienienia, podlewam bulionem i gotowe;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak