Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

marcia7

Zadanych pytań: 166

02.05.2016 18:38

co robicie żeby łopatka była miękka

Odpowiedzi (32)

Ela427

Zadanych pytań: 12

03.05.2016 15:10

staram się używać przemrożonego mięsa i też przed gotowaniem marynuję

ben-ka

Zadanych pytań: 459

03.05.2016 16:46

Wkładam do marynaty, albo gotuję w zalewie z majonezem.

pestka

Zadanych pytań: 424

03.05.2016 18:35

robię ją w szybkowarze i jak dla mnie jest pyszna

benka

Zadanych pytań: 15

03.05.2016 18:44

Jeśli mięso jest twarde ze starszej świnki, należy do duszenia dodać kieliszek alkoholu (może być zwykła wódka), wyparuje podczas przyrządzania, a mięso będzie kruche mięciutkie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

03.05.2016 19:45

duszona zawsze wychodzi mi miękka. ale jak się zamarynuje(na 24h) w przyprawach z olejem to każda powinna taka wyjść no chyba że jest ze starej świni....tej już nic nie pomoże

Marta1986

Zadanych pytań: 859

03.05.2016 20:54

ja marynuje i jest zawsze miekka

Klausia

Zadanych pytań: 251

03.05.2016 21:08

To co z każdym innym mięsem duszę albo marynuję i piekę.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

04.05.2016 08:28

Odpowiednio długie marynowanie, pieczenie w rękawie. Choć dużo zależy też od rodzaju mięsa, najlepiej gdyby było z najlepszej jakości.

tobi1989

Zadanych pytań: 0

04.05.2016 10:36

Trzeba zamarynować, jeśli smażenie to na rozgrzanym tłuszczu :)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

04.05.2016 11:02

Na wysoką temp najpierw a potem na mniejszy i do miękkosci .podlewam wodą wg potrzeby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak