Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Pozioma33

Zadanych pytań: 1

17.07.2013 21:44

Co robię źle ???...fakt.. rzadko robię rybę lub mięso w panierce ponieważ bardziej smakuje mi pieczone niż smażone, ale jeżeli już panieruję w czymś innym niż bułka tarta np. płatki migdałowe, owsiane itp. panierka odpada i zostaje na patelni.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

17.07.2013 21:54

Dokładnie - trzeba osuszać i smażyć na gorącym oleju.

mysza75

Zadanych pytań: 96

17.07.2013 22:00

ja ryba zawsze mocno wyciskam z wody w ręczniki papierowe :-)

idealme

Zadanych pytań: 62

17.07.2013 22:19

musisz dobrze osuszyć mięso, tak mi zawsze babcia powtarzała i wychodzi :)

Odpowiedzi (12)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

17.07.2013 21:45

Czy przed panierowaniem osuszasz rybę lub mięso papierowym ręcznikiem?

Pozioma33

Zadanych pytań: 1

17.07.2013 21:48

Rybę zawsze, mięsko - różne z nim bywa. I zawsze kładę na mocno rozgrzany tłuszcz.

bietka

Zadanych pytań: 563

17.07.2013 22:01

a czy obtaczasz tylko w samych płatkach, czy w jajku też?

Pozioma33

Zadanych pytań: 1

17.07.2013 22:10

Jajko, płatki i na patelnię :-)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

17.07.2013 22:19

nie wiem ale chętnie poczytam rad :)

sasanka

Zadanych pytań: 22

17.07.2013 22:23

osuszyć mięsko, dobrze rozgrzać patelnię i się uda :)

Janina

Zadanych pytań: 159

17.07.2013 23:27

Osuszone mięso kładziemy na dobrze rozgrzany tłuszcz i smażymy, powinno być dobrze;)

Katarina

Zadanych pytań: 21

18.07.2013 07:42

Jak nie wychodzi można też dobrze je osuszyć obtoczyć najpierw w mące później w jajku i na końcu w np. płatkach

Granita

Zadanych pytań: 249

18.07.2013 07:57

ja tez tak kiedyś miałam i rzeczywiście sekret tkwił w osuszeniu ryby-nawet trochę "wilgotna" nie przyjmuje ani przypraw,ani żadnej panierki

Motorek

Zadanych pytań: 1446

18.07.2013 08:27

dokładnie osuszyć papierowym ręczniczkiem, następnie moczyć w roztrzepanym jajku, w płatkach i smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak