Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

24.09.2014 09:11

Co sądzicie o zakwaszeniu organizmu? Słyszeliście, że komórki rakowe rozwijają się tylko w w zakwaszonym organiźmie, bo zasadowe środowisko hamuje ich namnażanie?

Odpowiedzi (29)

borgia

Zadanych pytań: 89

24.09.2014 13:34

Dzięki stokrotne :). Kąpiel też dla mnie jest zaskoczeniem, ale ona zdecydowanie mnie nie zakwasza - biorę szybką, bo mi się słabo robi. Wezmę wszystko pod uwagę - niestety herbatę również. Bo niestety nie tylko zieloną lubię. W zasadzie każdą - i to w dużych ilościach. I mocną.

caralajna

Zadanych pytań: 435

24.09.2014 18:06

tak słyszałam, staram się zapobiegać zakwaszeniu, ale wiadomo że lekko nie jest

irenka

Zadanych pytań: 888

24.09.2014 19:49

bardzo interesujący temat ,dzięki

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

24.09.2014 22:37

Słyszałam o tym i chętnie też poczytam Wasze odp. na ten temat.

Magula

Zadanych pytań: 556

25.09.2014 08:41

Nie słyszałam nigdy o zakwaszeniu organizmu, a że kiszona kapusta go odkwasza tym bardziej. Nazwy bardzo mylące. Ciekawy temat, muszę poczytać o tym więcej.

izapozdro

Zadanych pytań: 232

25.09.2014 12:46

wydaje mi się, że jeśli ktoś ma genetyczne uwarunkowania do raka, to nawet dbanie o odpowiednie odżywanie itd. na niewiele się zda

pycholka

Zadanych pytań: 78

25.09.2014 15:21

W necie bez problemu znajdziecie info o tym co odkwasza organizm (np. ogórki kiszone, kapusta, a produkty zakwaszające to m.in mięso i wcześniej wspomniane słodycze). Ja osobiście jako sportowiec znam się z tym tematem już jakiś czas (ciężki wysiłek fizyczny również wpływa na zakwaszenie organizmu, wolniej się regenerujemy) i sprawdziłam proszek zasadowy który rozpuszcza się w wodzie i sączy się cały dzień (alkala n, w zestawie paski do sprawdzenia poziomu ph oraz objaśnienie jaki kolor to jakie ph) oraz skorupki jajek (oczywiście wyparzone, osuszone i zmielone na proszek, zjadane bez niczego i zapite wodą lub dosypane do obiadu itd. choć wole opcję pierwszą) do tego zawierają bardzo dużo składników mineralny, jeśli ktoś chciał by spróbować to polecam dorwać jajka wiejskie a nie te marketowe.

Lidzia

Zadanych pytań: 21

27.09.2014 06:17

Ja za nowotwory w 90% obwiniam skażone środowisko. Co do diety... Większość z nas pewnie jakąś stosuje, to bezglutenową, cukrzycową, na cholesterol. Niedługo będziemy żywić się tylko pigułkami - dla zdrowia.

wyattearp

Zadanych pytań: 102

28.09.2014 19:14

słyszałam ale nie stosuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak