Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nalewki i alkohole- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Granita

Zadanych pytań: 249

10.09.2014 13:05

Co znaczy: " klarować nalewkę"?

Odpowiedzi (16)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

10.09.2014 22:47

Klarowanie nalewki, to odczekanie, gdy osad z niej opadnie na dno naczynia i nie będzie mętna. Wtedy się ją przelewa przez gazę, bibułę.

mysliwy

Zadanych pytań: 0

11.09.2014 09:26

Ja też przecedzam ją przez gazę, by ten "muł" wyrzucić:) czyli by była klarowna

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

13.09.2014 19:14

inaczej zlewać znad osadu ;) - oddzielenie frakcji stałych od naszego "płynnego złota" ;)

engie23

Zadanych pytań: 1

19.09.2014 08:30

przecedzać przez gazę, aby nie było osadu

MagdaXXX

Zadanych pytań: 318

21.09.2014 14:23

nalewka z pigwy przepyszna i nie przelewamy przez gaze itp tylko odstawiamy jak się ustoi to klarowną czystą część przelewamy bardzo powolido innej butelki osad zostaje

Klausia

Zadanych pytań: 251

15.12.2016 10:55

Jak leżakuje to się klaruje, później tylko odlać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak