Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Lilo

Zadanych pytań: 11

21.08.2014 20:48

Co zrobić jeśli przesoli się potrawę?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

22.08.2014 10:44

włóż kawałek surowego ziemniaka, albo musisz zwiększyć objętość potrawy

Renata9

Zadanych pytań: 329

21.08.2014 21:08

można tez dolać wody

Lis

Zadanych pytań: 56

21.08.2014 21:34

Jeśli zupa to wrzuć ziemniaka, ale z innymi to nie mam pojęcia co zrobić....

Odpowiedzi (29)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

21.08.2014 20:58

jeśli jest to potrawa którą gotujesz możesz wrzucić obranego ziemniaka, wyciągnie sól

Janina

Zadanych pytań: 159

21.08.2014 21:12

To zależy jaka potrawa. Jeżeli można rozcieńczyć to dolać wody albo mleka również neutralizuje sól albo wrzucić całego obranego ziemniaka;)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

21.08.2014 22:03

Do zupy można wrzucić ziemniaka, dodać śmietany

ada.la

Zadanych pytań: 39

21.08.2014 22:12

słyszałam o ziemniaku ale nie próbowałam tego sposobu

madzialena19

Zadanych pytań: 7

21.08.2014 22:16

Można dodać ziemniaka lub 2-3 zależy od ilości zupy oraz przesolenia . W innych potrawach nie sprawdza się sposób z ziemniakami.. Jak mocno przesolimy to nawet ziemniaki nie pomogą.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

21.08.2014 22:28

Do przesolonej zupy możemy dodać białko jajka kurzego a kiedy się zetnie wyławiamy je łyżką cedzakową lub sitkiem. Możemy także dodać dużą ilość natki pietruszki - ale to zależy od rodzaju zupy. Do zupy gulaszowej lub gulaszu możemy dodać odrobinę miodu.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

21.08.2014 22:29

wszystko zależy od tego jaka to potrawa, np do zupy stosuję ziemniaka

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

21.08.2014 22:43

Można ratować, np. przesoloną zupę dodając kwaśnej śmietany, czy obranego surowego ziemniaka, albo białko jaja kurzego, które potem należy wybrać sitkiem, , lub natkę pietruszki. Do przesolonej sałatki warzywnej, czy surówki dodać kolejne warzywa.

Mniam

Zadanych pytań: 87

21.08.2014 22:53

Jeżeli się da, to dorobić więcej tej potrawy, oczywiście już nie soląc :)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

21.08.2014 23:39

Można rozcieńczyć wodą albo dodać surowego ziemniaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak