Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Lilo

Zadanych pytań: 11

21.08.2014 20:48

Co zrobić jeśli przesoli się potrawę?

Odpowiedzi (29)

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.08.2014 10:13

to zalezy co się przesoli do zupy mozna dolać wody albo wrzucić surowe ziemniaki

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.08.2014 10:13

to zalezy co się przesoli do zupy mozna dolać wody albo wrzucić surowe ziemniaki

Czyki

Zadanych pytań: 72

22.08.2014 11:12

Ja zawsze dodaje surowego ziemniaka, sprawdza się :)

Klausia

Zadanych pytań: 251

22.08.2014 11:19

Ziemniak podobno wyciąga sól i białko kurze, które trzeba później wyłowić. Ja dolewam wody i dodaję śmietanę/mleko, rozrobioną w wodzie mąkę bądź jajko jeśli potrawa na tym nie straci :)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

22.08.2014 12:32

dodaję kromkę chleba czerstwego(jeżeli potrawa na to pozwala) lub surowego obranego ziemniaka

caralajna

Zadanych pytań: 435

22.08.2014 15:24

zależy od potrawy, może pomóc dodanie jogurtu greckiego/śmietany, ziemniak, więcej tych samych składników, różnie można sobie radzić

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

22.08.2014 16:41

najczęściej dodać obranego ziemniaka

kasiaw

Zadanych pytań: 470

22.08.2014 17:31

Sposób z ziemniakiem surowym się sprawdza. Ziemniak pochłania nadmiar soli

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

26.08.2014 12:39

dodać ziemniaka, rozcieńczyć wodą, śmietanką, ale jak mocno przesolona to cieżko będzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak