Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

02.02.2015 14:49

Co zrobić z małych główek białej kapusty? Mam ich jeszcze kilkadziesiąt, a faszerowane, zasmażane i surówki zaczynają się przejadać. Część już ukwasiłam, ale dalej brak mi pomysłów.

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

03.02.2015 11:25

ja dodaję do zupy, bigos, mielone zrób duszone w kapuście i pomidorach, albo wątróbkę duszoną w kapuście z pomidorami

ben-ka

Zadanych pytań: 459

02.02.2015 16:53

Możesz się podzielić ze mną :), a na poważnie, to zrób kapustę w śmietanie jak jeszcze nie robiłaś, przepis znajdziesz w mojej księdze, a można ją jeść jako dodatek do drugiego dania lub samodzielnie z pieczywem.

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

03.02.2015 09:53

Zakisić ,później przełożyć do słoików lub zamrozić na dłuższe przechowanie .

Odpowiedzi (24)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

02.02.2015 14:51

Ja bym zrobiła po prostu zupę kapuścianą ,dodaj pomidorki i będziesz mieć pyszną zupkę

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

02.02.2015 14:59

może zrób sałatki do słoików z dodatkiem innych warzyw

Ola1young

Zadanych pytań: 7

02.02.2015 15:12

z kilku można zrobic bigos i część zamrozić a z pozostałych sałatki wielowarzywne do słoików

gosia56

Zadanych pytań: 466

02.02.2015 15:26

też bym przerobiła na sałatkę do słoików ;)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

02.02.2015 15:38

najlepiej zrób sałatki wielowarzywne do słoików lub bigos

Renataj

Zadanych pytań: 1275

02.02.2015 16:01

Surówki, sałatki warzywne do słoików, bigos, kapuśniak ze świeżej kapusty, kapusta gotowana, zasmażana do obiadu - oj pomysłów jest wiele. Kapustę możesz ukisić samą, z marchewką, z papryką. Można jeszcze kisić kapustę w główkach lub całe pojedyncze liście ale jak dokładnie to się robi niestety nie wiem.

Janina

Zadanych pytań: 159

02.02.2015 16:28

Możesz ugotować i zamrozić, wykorzystasz na łazanki, pierogi, krokiety;)

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

02.02.2015 16:34

sałatki warzywne,zawsze sie przydadzą

pestka

Zadanych pytań: 424

02.02.2015 16:38

ja bym zrobiła bigos i zamroziła lub trochę sałatki warzywnej z dodatkiem papryki, marchewki i cebuli

borgia

Zadanych pytań: 89

02.02.2015 18:11

Farsz do pierogów. Nie wiem jakie u Was się jada, bo u nas z gotowanej kapusty, mocno odciśniętej (tego wybitnie nie lubię) i przesmażonej razem z zeszkloną cebulką. Z takim farszem pierogi są wyborne. Poza tym można zrobić i krokiety z nim, a najważniejsze jest to, że można gotowy farsz podzielić na porcje i zamrozić. Mieć do łazanek czy naleśników właśnie... Ale pracy przy tym trochę Cię czeka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak