Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

06.04.2014 07:52

Co zrobić żeby bezy były były suche,kruche po upieczeniu.

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

06.04.2014 10:45

bezy się nie piecze tylko suszy(muszą być białe)

Renata9

Zadanych pytań: 329

06.04.2014 08:46

trzeba mieć odpowiedni dobry przepis, myślę, że tutaj znajdziesz takie, bo z tego co pamiętam już takie pytania się pojawiały

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

06.04.2014 09:02

Mi zawsze wychodzą suche i kruche: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/306413/kokosowowaniliowe-bezy.html

Odpowiedzi (18)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

06.04.2014 09:07

Ja słyszałam, aby bezy wyszły idealne trzeba dodać winian potasu do piany .

gosia56

Zadanych pytań: 466

06.04.2014 09:44

sama chętnie poczytam jak zrobić aby były super

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

06.04.2014 09:44

Dobry przepis i długie "pieczenie" w niezbyt wysokiej temperaturze :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

06.04.2014 10:02

Ja zawsze też mam kłopot z pieczeniem i już się zniechęciłam

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

06.04.2014 10:44

dobrze ubite białka z dodatkiem cukru ,soku z cytryny i 1 łyżki mąki ziemniaczanej, suszenie ok 90 minut w niskiej temperaturze(zaczynam od temp.130 i stopniowo zmniejszam do 90 st.C.

Klausia

Zadanych pytań: 251

06.04.2014 11:25

gwarancja oprócz sprawdzonego przepisu bo odpowiednia temperatura i długość suszenia :)

Iwusia

Zadanych pytań: 242

06.04.2014 11:48

dobrze ubita, błyszcząca piana i długie suszenie w lekko nagrzanym piekarniku

Lidzia

Zadanych pytań: 21

06.04.2014 12:22

Długo suszyć w ok. 80 stopniach.

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

06.04.2014 13:09

mi zawsze wychodzą , piekę je 20 minut w 150-160 C i podczas pieczenia uchylam drzwi piekarnika dwa razy , a potem wyłączam temp.i suszę .

nogawkuchni

Zadanych pytań: 217

06.04.2014 14:42

Ja też po upieczeniu bez jak już gaszę piekarnik to je jeszcze zostawiam w środku piekarnika i uchylam drzwiczki piekarnika i się wtedy bezy jeszcze podsuszają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak