Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

06.04.2014 07:52

Co zrobić żeby bezy były były suche,kruche po upieczeniu.

Odpowiedzi (18)

teresa18

Zadanych pytań: 502

06.04.2014 15:19

suszyć je 2 godziny w temperaturze 90 stopni

Janina

Zadanych pytań: 159

06.04.2014 15:28

Bezy trzeba przede wszystkim krótko piec, a poóźniej tylko suszyć w piekarniku;)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

06.04.2014 17:29

Aby były takie jak chcesz, trzeba najpierw dobrze ubić białka z cukrem, sokiem z cytryny, a potem je piec 20 min. w temp. 150 stopni C., a potem suszyć z godz. w temp. 90 stopni C.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

06.04.2014 18:03

mi wychodzą kruche a przepis mam w księdze tylko jak go znaleźć :)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

06.04.2014 20:04

Polecam Ci mój niezawodny przepis na bezy. Bezy wychodzą idealne, co prawda nie tak białe jak te ze sklepu, ale właśnie kruche: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/280824/bezy-niezawodne.html

Róża1

Zadanych pytań: 7

06.04.2014 21:51

nie piekę sama :-) , bo mi dwa razy nie wyszły :-)

alaaa

Zadanych pytań: 201

06.04.2014 22:21

najważniejsze to długie suszenie przy leciutko uchylonych drzwiczkach piekarnika

krzysiek3084

Zadanych pytań: 0

09.04.2014 18:06

pół szkl.białek ubić ze szczyptą soli-do "sztywnej"piany dodać szkl. cukru.Suszyć 30-40 min w tęp.120stopni.Wychodzą idealne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak