Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

09.10.2013 20:15

Co zrobić żeby kapusta na gołąbki szybko się ugotowała bo zazwyczaj trwa to u mnie zdecydowanie za długo.

Najlepsze odpowiedzi (3)

berys18

Zadanych pytań: 1434

09.10.2013 20:28

wytnij głąb, kapusta szybciej obgotuje się od środka

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.10.2013 20:28

wycinam głąb i trochę gotuję kapustę

msmors

Zadanych pytań: 91

09.10.2013 20:36

ja nie gotuję tak długo kapusty, potem gotowe gołąbki zalewam sosem i gotuję w szybkowarze.

Odpowiedzi (18)

pestka

Zadanych pytań: 424

09.10.2013 20:17

ja gotuję gołąbki w szybkowarze

teresa18

Zadanych pytań: 502

09.10.2013 20:18

ja wycinam głąb i szybciej się ugotuje

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.10.2013 20:19

ja tez wycinam głąb i trwa to u mnie ok 2-3 godzin

beatkaa153

Zadanych pytań: 21

09.10.2013 20:20

wycinam środek kapusty i kładę kapustę do wrzątku trwa to krótko a potem goląbki duszę w garnku do smażenia mięsa

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

09.10.2013 20:21

Głąb wycinam, mialam nadzieje ze ktoś ma jakiś inny "cudowny " sposób :)

Mati13

Zadanych pytań: 1524

09.10.2013 20:23

również wycinam głąb i krótko obgotowuje 2-3 minuty

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

09.10.2013 20:27

Ale po trzech minutach to ona nie jest ugotowana a ja robie gołąbki z ugotowanej.

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

09.10.2013 20:29

ja też wycinam głąb ale i tak gotowanie zajmuje mi około 2 godzin

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

09.10.2013 20:29

ale kapusta do gołąbków nie musi być całkiem ugotowana, w końcu później też obróbce termicznej ulegają całe, gotowe gołąbki i w tym czasie kapusta dojdzie do całkowitej miękkości. Ja również krótko obgotowuje, tak aby była na tyle giętka by swobodnie można było zawinąć w nie farsz. Przekładam do naczynia żaroodpornego, podlewam bulionem i zapiekam pod przykryciem. Kapusta bedzie miękka, a nie rozgotowana

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

09.10.2013 20:31

a czas gotowania u mnie to ok 1,5h, również bez środka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak