Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

09.10.2013 20:15

Co zrobić żeby kapusta na gołąbki szybko się ugotowała bo zazwyczaj trwa to u mnie zdecydowanie za długo.

Odpowiedzi (18)

iwi

Zadanych pytań: 115

09.10.2013 20:51

Trzeba wyciąć głąb

borgia

Zadanych pytań: 89

09.10.2013 21:03

Wycięcie głąba to podstawa, ale na tym nie koniec. Chcesz szybko i łatwo ugotować kapustę? Wsadzasz taką bez głąba do wielkiego gara z wrzącą wodą głąbem (którego nie ma) do góry. Zewnętrzne liście po 1-2 minutach odpadną, po czym wyjmujesz główkę bez tych liści. Te liście gotujesz kilka minut - tyle aby zmiękły. Nacinasz dookoła głąba kolejna warstwę liści i powtórka z gotowaniem. Szybko nabiera się wprawy.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

09.10.2013 21:04

Ja wycinam głąb, wydaje mi się że szybciej się gotuję.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

09.10.2013 22:11

Super pomysł Borgia, wypróbuję.

Janina

Zadanych pytań: 159

09.10.2013 23:00

Ja robię tak jak @borgia i jescze po zaparzeniu ścinam nerwy z liści;)

malina

Zadanych pytań: 4

10.10.2013 08:08

po wycięciu głąba , ściągam liście we wrzątku, potem obgotowuję w szybkowarze a w końcu podsmażam na patelni dla pięknego złocistego koloru i smaku

Seba

Zadanych pytań: 1313

10.10.2013 08:30

ja też wycinam głąb i gotuję w dużym garnku

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

10.10.2013 08:59

ja robię tak jak borgia, z tym że do dziury po głąbie wlewam jeszcze olej- tak robię jak mam białą kapustę. A z włoskiej ręcznie oddzielam liście, wycinam grube łyko i wrzucam do sparzenia liście co trwa ok 5 minut. Nigdy nie gotuję liści do końca, bo gołąbki w piecu podlewam lekko wodą i tam wszystko dochodzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak