Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

14.09.2016 16:39

Czemu robiąc kopytka czy knedle odczuwam twarde grótki w ziemniakach po ugotowaniu ?

Odpowiedzi (52)

komentator

Zadanych pytań: 0

14.09.2016 19:37

Margo 'grudki' a nie 'grótki'. Szanujmy język ojczysty!

Renata9

Zadanych pytań: 329

14.09.2016 19:52

Najlepiej ciepłe ziemniaki przecisnąć przez praskę, wtedy nie będzie żadnych grudek

benka

Zadanych pytań: 15

14.09.2016 19:57

Zależy dużo od odmiany ziemniaków, czasem tak twardnieją, najlepiej przecisnąć przez praskę po ugotowaniu a drugi raz już zimne. Ja nie mielę, bo rzadkie ciasto mi wychodzi.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

14.09.2016 21:06

Ziemniaki złej jakości... czasem są takie co już się rozlatują a jeszcze w środku nie są dogotowane.

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

14.09.2016 23:37

ja nie mam nigdy grudek,przeciskam gorące ziemniaki

Janina

Zadanych pytań: 159

14.09.2016 23:40

Może to właśnie odmiana ziemniaka taka;))

norweska20

Zadanych pytań: 400

14.09.2016 23:47

wydaje mi się że to odmiana ziemniaków

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

15.09.2016 01:06

Hmmm. Jeszce z tym się nie spotkałam :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

15.09.2016 07:09

też mam takie grudki pomimo zmielenia

Patrycja33

Zadanych pytań: 366

15.09.2016 08:47

ja przed zrobieniem kopytek przeciskam je przez praske

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak