Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

14.09.2016 16:39

Czemu robiąc kopytka czy knedle odczuwam twarde grótki w ziemniakach po ugotowaniu ?

Odpowiedzi (52)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

16.09.2016 09:25

ziemniaki trzeba przecisnąć przez praskę

Madzai

Zadanych pytań: 7

16.09.2016 09:59

a nie mam nigdy grudek

Wacław

Zadanych pytań: 1269

17.09.2016 09:24

nie mamy tego problemu przy robieniu kopytek

wyattearp

Zadanych pytań: 102

17.09.2016 19:44

Ja zazwyczaj przepuszcza zimne przez maszynkę i jest ok

MonikaW

Zadanych pytań: 41

18.09.2016 06:48

Ja też przeciskam przez praskę ale od ziemniaka też zależy. Mężowi wcisnęli ostatnio na rynku jakieś pastewne, mówię Wam jaka tragedia nawet frytek nie da się z nich zrobić.

anka1988

Zadanych pytań: 25

19.09.2016 15:08

ziemniaki tzreba gorące przepuścić przez praskę i gorące ciasto zarobić. Gdy ziemniaki ostygną to powstają grudki w cieście

Marta1986

Zadanych pytań: 859

19.09.2016 18:42

ja tez nie mialam grudek

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

19.09.2016 23:42

Najlepiej ugnieść gorące ziemniaki to wtedy nie ma grudek

Róża1

Zadanych pytań: 7

20.09.2016 17:39

ja także jak Gosia56 ugniatam , chyba tym samym tłuczkiem :-) , gorące i są gładkie :-)

Habibi

Zadanych pytań: 690

24.09.2016 11:47

zawsze przeciskane przez praskę na gorąco są miałkie i gładziutkie jak muślin i nie ma tu nic do rzeczy odmiana ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak