Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Naboki

Zadanych pytań: 4

04.12.2016 07:43

Cześć, Zrobiłem całkiem niezłe bułeczki, jednak mam problem z porcjowaniem ciasta na pojedyncza sztukę. Jest to dla mnie ważne, ponieważ dbam o to żeby każdy posiłek miał w przybliżeniu odpowiednią ilość kalorii. Wiadomo, bułka nie marchewka, jak zje się taką "o połowę większą" to kaloryczność nieco podskoczy. Stąd moje pytanie - czy macie jakieś sprawdzone sposoby na odmierzanie pojedynczej porcji ciasta tak żeby były one równe? (taki sam kłopot miałem też z kotletami mielonymi :P) Pozdrawiam, Naboki

Odpowiedzi (21)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

11.12.2016 11:50

Waże ciasto po 100 g

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak