Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MarianM

Zadanych pytań: 30

17.08.2014 19:04

Często jak piekę ciasto kruche wychodzi mi twarde - dlaczego ? Daję 2,5 szklanki mąki, 250 g margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki cukru i 5 żółtek.

Odpowiedzi (16)

Malinka

Zadanych pytań: 302

17.08.2014 20:56

Ja również jak poprzednicy proponuję dodać 2 łyżki śmietany i szybciutko ciasto zarobić, wtedy powinno wyjść naprawdę kruche :)

Lidzia

Zadanych pytań: 21

18.08.2014 05:46

Dodaj gęstej śmietany.

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

18.08.2014 08:32

ja również dodaję śmietanę i margarynę prosto z lodówki. Szybko zagniatam. Spróbuj na pewno Ci wyjdzie.

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

18.08.2014 18:18

Ja bym dodała 2,5 łyżki śmietany 18%

paula191919

Zadanych pytań: 54

18.08.2014 18:26

Dodać ze 3 łyżki śmietany.

wyattearp

Zadanych pytań: 102

25.08.2014 16:32

a w jakiej temperaturze pieczesz ?to też jest ważne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak