Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

marta7

Zadanych pytań: 11

03.09.2013 15:06

Często smaże pączki ale nie wiem czemu nie wychodzi mi jasna obwódka, czy to zależy od tłuszczu czy od czegos innego, jak sądzicie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

anemon

Zadanych pytań: 163

03.09.2013 15:34

Teorii na temat powstawania tej obwódki jest bardzo dużo, tylko nie wiadomo, która jest prawdziwa, a ta obrączka jest albo jej nie ma, a domowe pączki i tak smakują najlepiej.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.09.2013 16:12

Nigdy na to nie zwracałam uwagi, ważne by były smaczne

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

03.09.2013 15:30

Muszą dobrze wyrosnąć wtedy obwódka powinna się pojawić ja czasem mam a czasem jej nie mam :)

Odpowiedzi (18)

malinowepocalunki

Zadanych pytań: 16

03.09.2013 15:21

To chyba zależy od wyrastania. Mi czasami wychodzi, czasami nie. Jednak nigdy nie zauważyłam aby miało to większe znaczenie dla smaku.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

03.09.2013 15:26

podobno to zależy od wyrobienia i wyrośnięcia ciasta tłuszcz w którym się smażą raczej na to nie ma wpływu

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

03.09.2013 15:32

zgadzam się z @mirosławą bo niektórzy mówią że nie ma obwódki na pączku jak jest smażony na starym tłuszczu ale uważam że to nieprawda bo ja zawsze smażę na świeżym i raz obwódka jest a raz jej nie ma

pestka

Zadanych pytań: 424

03.09.2013 15:44

z obwódką czy bez zawsze mi smakują domowe pączki

2milutka

Zadanych pytań: 134

03.09.2013 15:53

to że jest obwódka to znaczy że ciasto było bardzo dobrze wyrośnięte,tłuszcz nie ma tu nic wspólnego.

Klausia

Zadanych pytań: 251

03.09.2013 15:55

Dla mnie szczerze liczy się smak, a nie czy ta obwódka jest czy nie :D Powodu nie znam :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

03.09.2013 16:01

jak domownikom pączki smakują, to bym się nie przejmowała obwódką

caralajna

Zadanych pytań: 435

03.09.2013 16:12

hm, stawiam na wyrośnięcie. jak pączek ma dużo pęcherzyków powietrza w środku to jego wyporność jest większa i zanurza się w tłuszczu mniej niż w połowie, stąd pasek w obwodzie gdzie się nie wysmażył..

Margo1

Zadanych pytań: 2141

03.09.2013 16:13

Pewnie berys 18 ma racje ,mi czasami obwódka też taka wychodzi a pąki są rewelacyjne w smaku

Janina

Zadanych pytań: 159

03.09.2013 16:17

Moje zdanie jest takie jak @caralajna, zależy od wyrośnięcia i ciężkości pączka w smażonym tłuszczu;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak