Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Marta11

Zadanych pytań: 34

05.06.2013 17:18

Czy ciasto drozdzowe wklada sie do rozgrzanego piekarnika?

Odpowiedzi (12)

haniaa

Zadanych pytań: 74

05.06.2013 20:29

ja zawsze wkładam do śrenio nagrzanego. Też ładnie wyrasta ale ogólnie to chyba bez różnicy. Drożdże w temp ok. 50-60stopni przestają pączkować, więc po prostu w temp. wysokiej szybciej przestaną pączkować a w mniejszej teoretycznie dłużej będzie zachowany ten proces.

borgia

Zadanych pytań: 89

06.06.2013 09:27

Niekoniecznie. Robiłam kilka razy wkładając do zimnego piekarnika (do którego wkładam zresztą często ciasto rosnące, bo nie ma tam przeciągów), i wtedy włączając. Dodam, że chleb również. O zgrozo... wyszedł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak