Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

monisia1977

Zadanych pytań: 15

14.09.2013 06:55

czy do dżemów dodajecie żel-fixy

Odpowiedzi (28)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

14.09.2013 08:43

Nie dodaję żel fixów.

Stenka

Zadanych pytań: 467

14.09.2013 08:45

Niektóre dżemy wymagają zagęszczacza, do dżemów porzeczkowych czy agrestowych nie dodaję, ale do wiśni tak

ben-ka

Zadanych pytań: 459

14.09.2013 08:59

Jak mam to dodaję i nie pasteryzuję dżemów,bo one zapobiegają pleśnieniu ale do smażonych jabłek,śliwek i aronii nie dodaję.

berys18

Zadanych pytań: 1434

14.09.2013 09:13

ja nie dodaję

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

14.09.2013 09:14

Nigdy nie dodaję

dorotka0000025

Zadanych pytań: 208

14.09.2013 09:18

ja dodaje jak mam naprawde duzo owocow i robienei dzemu na samym cukrze by mnie zrujnowalo

Mniam

Zadanych pytań: 87

14.09.2013 09:35

Jeszcze nie robiłam, bo wolę te wysmażone dżemy.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

14.09.2013 09:48

Nie dodaję ,robię starym sposobem dżemy

6zer

Zadanych pytań: 21

14.09.2013 10:07

tak, prawie zawsze

Barbara13

Zadanych pytań: 21

14.09.2013 10:13

jeżeli już daję to dżemfix lub pektynę,już wiele razy robiłam i z nimi są najlepsze dżemiki,mają fajną konsystencję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak