Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

21.07.2013 12:06

Czy do rosołu przypiekacie cebulkę na palniku lub blasze ,czy opiekacie na ogniu. Zauważyłam,że niektórzy pieką na gazie na ogniu . Ja dotąd przypiekałam na palniku unikając płomyka.

Odpowiedzi (24)

Janina

Zadanych pytań: 159

21.07.2013 12:34

zawsze przypiekam cebulę do rosołu;)

misia53

Zadanych pytań: 339

21.07.2013 12:38

chodziło mi sposób przypiekania , czy pieczecie na płycie ,czy bezpośrednio na ogniu ?

Łucja

Zadanych pytań: 28

21.07.2013 12:43

na ogniu :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

21.07.2013 13:02

ja nie przypiekam bo nie dodaję cebuli :)

Janina

Zadanych pytań: 159

21.07.2013 13:07

Mam płytki żeliwne na palniki, ale nie zawsze ich zakładam, szczególnie latem, tak, że przypieakm albo na płytce albo na ogniu;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

21.07.2013 13:39

kiedyś gdzies czytałam ze takie przypiekanie na gazie wcale nie jest zdrowe,przypiekałam jak była w domu kuchnia węglowa teraz jez nie przypiekam bo jest gaz

karolina1869

Zadanych pytań: 594

21.07.2013 14:36

wrzucam surową

idealme

Zadanych pytań: 62

21.07.2013 17:00

ja kładę na suchą patelnię i czekam aż się ZAPALI ;p

ben-ka

Zadanych pytań: 459

21.07.2013 19:45

Jak się ma taką kuchnię,to się slicznie opala cebulkę:)czasami robię to na suchej patelni.

borgia

Zadanych pytań: 89

21.07.2013 21:12

Moja Babcia opiekała na blasze swojego pieca z fajerkami. Ja nabijam na widelec i nad palnik frrru...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak