Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Rycerz

Zadanych pytań: 75

26.03.2015 20:13

Czy jabłecznik, sernik, ciasto drożdżowe i makowiec. Można zamrozić i przechować do świąt?

Odpowiedzi (38)

mysza75

Zadanych pytań: 96

27.03.2015 18:00

jabłecznika nie mroziłam, resztę można mrozić

ania2610

Zadanych pytań: 4

27.03.2015 19:42

Makowiec, sernik i drożdżowe śmiało można mrozić, jabłecznik sporo straci, jeśli chodzi o smak (nie ma jak świeżo pieczone, rozpływające się jabłka). Kiedyś na święta dostałam sporo ciast na wynos, a w domu miałam jeszcze swoje - więc zamroziłam. Wystarczy dzień wcześniej wyjąć z zamrażalnika i przełożyć do lodówki (na całą noc). Powoli się rozmrożą i gotowe do jedzenia.

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

27.03.2015 19:57

zamrozić można, ale wolę świeże

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

27.03.2015 21:59

można i po rozmrożeniu są tak samo smaczne jak przed

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

28.03.2015 10:04

mrozić zawsze można, ale smak nie będzie już taki sam co świeże... ;)

misia53

Zadanych pytań: 339

28.03.2015 11:26

akurat te co wymieniłaś można zamrozić, z galaretką absolutnie

gibli

Zadanych pytań: 20

29.03.2015 10:13

myślę, że tak, ja osobiście nie mrożę ciast, szybko znikają))

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

29.03.2015 12:33

uważam, ze spokojnie można mrozić :)

Ania67

Zadanych pytań: 1134

29.03.2015 12:56

Jabłecznik po rozmrożeniu jest bardziej mokry

Ola1young

Zadanych pytań: 7

29.03.2015 13:38

my nie mrozimy ciast

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak