Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kulinarny smak

Zadanych pytań: 97

22.07.2013 07:39

Czy jeśli używacie do sosów: ziół prowansalskich, bazylii suszonej itp. to uprzednio je moczycie, aby zmiękły? Jeśli tak to w czym moczyć: wodzie, oliwie?

Odpowiedzi (29)

Bernadeta

Zadanych pytań: 192

22.07.2013 09:13

również nie moczę-rozcieram w dłoniach

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.07.2013 09:44

zawsze rozcieram w dłoniach zioła aby wytworzyły się olejku nigdy nie moczyłam

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.07.2013 09:54

Do sosów używam tylko ziół suszonych a jeśli już mam zioła z doniczki to rozrywam w palcach

aisoglam

Zadanych pytań: 321

22.07.2013 09:59

Ja również nie namaczam ziół. Roztarcie w dłoniach powoduje wydobycie ich aromatu :)

halina17

Zadanych pytań: 271

22.07.2013 10:09

Nie moczę ziół a do sosów do sałatek jeśli robię to z oliwą i rozcieram zioła potem odstawiam na 15-20 minut i polewam sałatkę.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

22.07.2013 10:27

nigdy nie moczyłam :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

22.07.2013 15:01

nigdy nie słyszałam o moczeniu ziół i ich nie moczę :)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

22.07.2013 16:18

ja nie moczę

misia53

Zadanych pytań: 339

22.07.2013 17:33

nigdy nie moczę ziół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak