Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

17.08.2015 10:50

Czy jeśli wycisnę sok z marchwi, jabłek, porzeczek w sokowirówce, przeleję do szklanych butelek i będę pasteryzować 10 min. to będzie ok ? Czy pasteryzować dłużej ?

Odpowiedzi (31)

ilka01

Zadanych pytań: 6

17.08.2015 18:32

Około 15 minut powinno być ok

ilka01

Zadanych pytań: 6

17.08.2015 18:41

Około 15 minut powinno być ok

ilka01

Zadanych pytań: 6

17.08.2015 18:42

Około 15 minut powinno być ok

ilka01

Zadanych pytań: 6

17.08.2015 18:43

Około 15 minut powinno być ok

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

17.08.2015 19:52

Pasteryzuj sok 15-20 minut.

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

17.08.2015 22:40

dla świętego spokoju spróbuj 15 minut

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

18.08.2015 07:41

moim zdaniem 10 minut wystarczy

Habibi

Zadanych pytań: 690

18.08.2015 07:44

Oczywiście 10 minut wystarczy, ale czas należy liczyć od chwili zawrzenia soku wewnątrz butelek.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

18.08.2015 08:39

ja soki pasteryzuję ok. 15 minut i jest dobry

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

18.08.2015 09:13

10 do 15 min małe butelki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak