Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

17.08.2015 10:50

Czy jeśli wycisnę sok z marchwi, jabłek, porzeczek w sokowirówce, przeleję do szklanych butelek i będę pasteryzować 10 min. to będzie ok ? Czy pasteryzować dłużej ?

Odpowiedzi (31)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

18.08.2015 09:22

ja bym pasteryzował z max 20 minut

Ola1young

Zadanych pytań: 7

18.08.2015 09:48

10 minut starczy

Róża1

Zadanych pytań: 7

18.08.2015 11:22

ja bym też dłużej pasteryzowała ;-)

Franciszek

Zadanych pytań: 4

18.08.2015 12:47

Do 15 minut wystarczy

Klausia

Zadanych pytań: 251

18.08.2015 17:10

Jeśli mała butelka to wystarczy.

gosia1988

Zadanych pytań: 526

18.08.2015 18:01

powinno wystarczyć

Justi2401

Zadanych pytań: 10

18.08.2015 20:07

Moim zdaniem wystarczy 10 minut :)

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

18.08.2015 23:07

Ja przeważnie pasteryzuje 15 minut! mam pewność, że będzie ok:)

Damiano

Zadanych pytań: 0

19.08.2015 08:03

ja pasteryzują 15 minut

mysza75

Zadanych pytań: 96

19.08.2015 09:04

ja też pasteryzuje około 15 minut lepiej dłużej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak