Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Habibi

Zadanych pytań: 690

29.08.2013 20:37

Czy ktoś z Was zamrażał surową kukurydzę cukrową, czy może ją wcześniej blanszujecie? Zostałam z kilkoma niezjedzonymi kolbami, a w nocy wyjeżdżam i nie bardzo mam komu dać... na drogę, żeby jutro zjeść, też nie chcemy jej brać. Zastanawiam się, czy by jej nie zamrozić i użyć kiedyś np. jako dodatek do zupy czy jakiegoś sosu... Już ją sobie do woreczka wsypałam (odcięłam od całej kolby) i mam dylemat - zamrozić czy wysypać pod drzewko ptaszkom...

Odpowiedzi (14)

Róża1

Zadanych pytań: 7

29.08.2013 23:02

nigdy nie zamrażałam:-)

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

29.08.2013 23:33

można mrozić, ale lepiej najpierw zblanszować

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

30.08.2013 07:57

ja mrożę bez blanszowania

Beata73

Zadanych pytań: 1093

30.08.2013 08:13

ja zawsze mrożę surową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak