Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Gracer

Zadanych pytań: 124

14.07.2013 20:25

Czy kupując mąkę zwracacie uwagę na jej TYP ? (450, 550, 650 ... 2000 itp)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

14.07.2013 20:28

zawsze zwracam i najczęściej kupuję 450

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

14.07.2013 20:26

Tak, najczęściej kupuję 450 :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

14.07.2013 20:27

raczej nie patrzę mam swoją ulubioną mąkę

Odpowiedzi (36)

berys18

Zadanych pytań: 1434

14.07.2013 20:26

może to błąd, ale nie zwracam

okrysia

Zadanych pytań: 79

14.07.2013 20:26

ja zawsze kupuję 650 i powyżej

Konczi

Zadanych pytań: 632

14.07.2013 20:26

zwracam uwagę, zależy do czego potrzebuje i jaką :)

aisoglam

Zadanych pytań: 321

14.07.2013 20:27

Zaczęłam zwracać na to uwagę całkiem niedawno ;)

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

14.07.2013 20:28

a tak w ogóle, to co te oznaczenia oznaczają?

Konczi

Zadanych pytań: 632

14.07.2013 20:29

Typy mąki pszennej według PN-A-74022:2003 typ 450: tortowa, "pięćsetka" - zawartość popiołu do 0,50% typ 550: luksusowa - zawartość popiołu od 0,51% do 0,58% typ 650 - zawartość popiołu od 0,59% do 0,69% typ 750: chlebowa - zawartość popiołu od 0,70% do 0,78% typ 1050 - zawartość popiołu od 0,79% do 1,20% typ 1400: sitkowa - zawartość popiołu od 1,21% do 1,60% typ 1850: graham - zawartość popiołu od 1,61% do 2,00% typ 2000: razowa, śruta chlebowa - zawartość popiołu nie więcej niż 2,00% Popularne typy mąki pszennej 500 oraz 850 są typami produkowanymi obecnie według norm zakładowych (specyfikacji jakościowych). Typy mąki żytniej według PN-A-74032:2002 typ 500 - zawartość popiołu do 0,58% typ 720 - zawartość popiołu od 0,59% do 0.78% typ 1150 - zawartość popiołu od 0,79% do 1,31% typ 1400 - zawartość popiołu od 1,31% do 1,60% typ 2000 - zawartość popiołu nie więcej niż 2,00%

Margo1

Zadanych pytań: 2141

14.07.2013 20:30

Nie zwracam na to uwagi .

gosia1988

Zadanych pytań: 526

14.07.2013 20:30

zawsze zwracam na to uwagę

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

14.07.2013 20:31

kupuję w zależności od tego do czego będzie użyta

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

14.07.2013 20:31

zwracam uwagę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak