Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Gracer

Zadanych pytań: 124

14.07.2013 20:25

Czy kupując mąkę zwracacie uwagę na jej TYP ? (450, 550, 650 ... 2000 itp)

Odpowiedzi (36)

Janina

Zadanych pytań: 159

14.07.2013 20:31

Oczywiście, przecież to mąka o różnym stopniu ciężkości i przemiału. Kupuję 450 - to jest tortowa na ciasta, pierogi, makaron, a 650-na chleb.

Gracer

Zadanych pytań: 124

14.07.2013 20:32

Pani Domu typ mąki określa zawartość substancji mineralnych w mące nazywana jest "zawartością popiołu" lub "popiołem" i jak Konczi napisała rożne rodzaje rożne mąki

Kasnaj

Zadanych pytań: 154

14.07.2013 20:36

najczęsciej kupuje tortową ale jak potrzebuję na chleb wówczas cięższą kupuję więc zwracam uwagę

Anna133

Zadanych pytań: 143

14.07.2013 20:38

jest to skąplikowane ,ale zwracam uwagę , Konczi dzięki za taki fajny spis

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

14.07.2013 20:38

raczej nie zwracam na to uwagi

meg1984

Zadanych pytań: 7

14.07.2013 20:42

tak, zwracam uwagę

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

14.07.2013 21:01

Tak, na chleb najwyższy typ, na tort najniższy w skrócie ;)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

14.07.2013 21:03

Tak, bo nie każdy rodzaj mąki nadaje się do wszystkiego.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

14.07.2013 21:04

Zwracam uwagę przy zakupie

Alex_M

Zadanych pytań: 119

14.07.2013 21:04

zwracam uwagę. nie kupuję mąki poniżej 650. dużo używam mąki typu 2000. jest najzdrowsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak